[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: دوره 22، شماره 8 - ( آبان 1399 ) ::
جلد 22 شماره 8 صفحات 810-817 برگشت به فهرست نسخه ها
وضعیت تغذیه در یگان‎های منتخب نیروی دریایی
سهراب سالی، علی علی اکبر اصفهانی، محمد نوبخت، حمید عنایتی، محسن عباسی فرج زاده، منصور بابایی*
مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران ، m_babaei5@yahoo.com
چکیده:   (135 مشاهده)

زمینه و هدف: تغذیه سالم در موفقیت عملیاتهای نظامی نقش مهمی دارد لذا فرماندهان و همه نیروها باید رابطه بین رژیم غذایی مناسب و توانایی‌های بدنی لازم برای انجام فعالیتهای جسمانی را دریابند. هدف مطالعه پیش رو ارزیابی وضعیت تغذیه نظامیان به منظور ارائه راهکارهایی در جهت ارتقای وضعیت سلامتی و افزایش کارایی افراد میباشد.
روشها: این مطالعه بر روی 89 نفر از نظامیان در یگانهای مختلف نیروی دریایی در شهرهای بندرعباس و بندر لنگه در زمستان 1397 انجام گرفت. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه‌های اطلاعات دموگرافیک، فعالیت فیزیکی IPAQ و FFQ168 استفاده شد.
یافته‌ها: تعداد 89 نفر از مردان نظامی با میانگین سنی 32/6سال حضور داشتند. میانگین کالری روزانه دریافتی نظامیان 2973 کیلوکالری گزارش شد. میانگین مصرف روزانه گروه شیر و لبنیات، سبزی‌ها، میوهها، غلات و گوشت‌ها به ترتیب، 2/1، 15/3، 55/3، 2/1 و 6/1 واحد در روز گزارش شد. بیشترین کمبود از گروه‌های اصلی هرم به گروه لبنیات به میزان 77/5% مرتبط بود. در ارزیابی وضعیت ریز‌مغذی‌ها کمبود مصرف کلسیم (48/3 %)، ویتامین A (83%)، روی (52/8 %)، امگا 3 (46/1%) و ویتامین C (33/7%) گزارش شد.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که نظامیان در زمینه دریافتهای غذایی به خصوص در مورد مصرف لبنیات و منابع کلسیم، سبزیجات، میوهها، منابع پروتئینی، امگا 3 و انرژی دریافتی، نیاز به مداخلات لازم به منظور افزایش دسترسی و مصرف اقلام غذایی نام برده میباشند.

واژه‌های کلیدی: نیروی دریایی، وضعیت تغذیه، غذا.
متن کامل [PDF 1030 kb]   (61 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب نظامی
دریافت: 1398/6/15 | پذیرش: 1399/1/11 | انتشار: 1399/7/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sali S, Aliakbar Esfahani A, Nobakht M, Enayati H, Abbasi Farajzadeh M, Babaei M. Nutritional Status in Some Iranian Naval Units. J Mil Med. 2020; 22 (8) :810-817
URL: http://militarymedj.ir/article-1-2297-fa.html

سالی سهراب، علی اکبر اصفهانی علی، نوبخت محمد، عنایتی حمید، عباسی فرج زاده محسن، بابایی منصور. وضعیت تغذیه در یگان‎های منتخب نیروی دریایی. مجله طب نظامی. 1399; 22 (8) :810-817

URL: http://militarymedj.ir/article-1-2297-fa.html



دوره 22، شماره 8 - ( آبان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب‌نظامی Journal Mil Med
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4227