بررسی وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانه های مواد غذایی یکی از نیروهای نظامی استان تهران در سال 1391
|
حمید رضا توکلی، حسین معصوم بیگی*، مجید اردستانی، علی اکبر کریمی زارچی، حسین کاردان یامچی |
مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران ، masoumb@bmsu.ac.ir |
|
چکیده: (11694 مشاهده) |
اهداف: بررسی منظم وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانهها و مقایسه آن با وضعیت مطلوب بسیار ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانههای مواد غذایی یکی از نیروهای نظامی استان تهران انجام شد.
روشها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، وضعیت بهداشت محیط کلیه انبارها و سردخانههای مراکز مورد مطالعه با استفاده از چک لیست محقق ساخته روایی و پایایی شده، ارزیابی گردید. دادههای جمعآوری شده با استفاده از آمار توصیفی شامل میانگین و درصد و نمودار و آزمون آماری t-test با کمک نرمافزار SPSS15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: به ترتیب 1/9، 7/72 و 2/18 درصد از سردخانهها و 1/9، 5/54، 4/36 درصد از انبارها در سطح خوب، متوسط و ضعیف ارزیابی شدند. از نظر کنترل دما 1/9 و 3/27، بهسازی ساختمان 1/9 و 5/45، انتخاب محل 4/36 و 9/90، مدت ماند کالا 2/18 و 8/81 و بهداشت فردی کارکنان 5/45 و 4/36 درصد از سردخانهها و انبارها در سطح خوب ارزیابی گردید. مقایسه میانگین امتیاز یازده متغیر بهداشت محیطی نشان داد، تنها از نظر مدیریت انبار و سردخانه اختلاف معنیدار وجود دارد (05/0p<).
نتیجهگیری: وضعیت بهداشت محیط سردخانهها و انبارهای مورد مطالعه در سطح مطلوبی نمیباشد. اصلاح نگرش فرماندهان، بهسازی، آموزش کارکنان، نظارت و کنترل بهداشتی منظم و رعایت اصول مهندسی بهداشت جهت ارتقاء بهداشت محیط این اماکن ضروری است. |
|
واژههای کلیدی: بهداشت محیط، انبار مواد غذایی، سردخانه مواد غذایی، مراکز نظامی، بهسازی |
|
متن کامل [PDF 629 kb]
(3722 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
طب نظامی دریافت: 1392/6/24 | پذیرش: 1392/9/17 | انتشار: 1392/12/26
|
|
|
|
|
ارسال پیام به نویسنده مسئول |
|