[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1387 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 129-136 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد یک جمعیت نظامی نسبت به الگوی صحیح مصرف غذا
حمیدرضا توکلی، هرمز سنائی نسب*، علی اکبر کریمی، رضا توکلی
، sanain20@yahoo.co.in.
چکیده:   (28620 مشاهده)

مقدمه. در دهه‌های اخیر عوامل ناتوانی و مرگ زودرس از بیماریهای عفونی و واگیردار به بیماریهای مزمن و تحلیل‌رونده تغییر یافته است. در این میان ارتباط بین الگوهای غذایی نادرست و بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و دیابت شناخته شده است. این مطالعه با هدف تعیین سطح آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان رسمی یک جمعیت نظامی نسبت به الگوی صحیح مصرف غذا انجام گرفته است.

مواد و روش ها. این مطالعه به روش مقطعی روی 430 نفر یک جمعیت نظامی با محدوده‌ی سنی 65-19 سال، که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. جهت ارزیابی آگاهی، نگرش و عملکرد افراد از پرسشنامه‌ای که به صورت محقق ساخته و روایی آن با استفاده از نظرات 6 نفر از متخصصین مربوط انجام شده بود استفاده گردید. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS14 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در این تحقیق سطح آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه‌ای بر اساس نمرات تعیین شده به سه طبقه: خوب، متوسط و ضعیف تقسیم‌بندی شده است.

نتایج. میانگین (انحراف معیار) امتیاز آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای کارکنان به ترتیب 1/63 (1/17)، 1/73 (5/7) و 3/38 (5/11) بود. به طوری که 5/23 درصد از کارکنان دارای آگاهی در سطح ضعیف، 63 درصد دارای آگاهی در سطح متوسط و 13.5 درصد دارای آگاهی در سطح خوب بودند و این میزان در مورد نگرش به ترتیب 6/1 و 9/37 و 5/60 درصد و در مورد عملکرد به ترتیب 5/90، 3/9 و 2/ درصد ارزیابی گردید. بین اگاهی با نگرش همبستگی قوی (r= 0.71) ولی بین آگاهی با عملکرد کارکنان همبستگی ضعیفی وجود داشت (r= 0.303). همچنین افراد با سطح سواد غیر دانشگاهی آگاهی ضعیف‌تری نسبت به افراد با تحصیلات دانشگاهی داشتند (P<0.009). آگاهی و نگرش کارکنان نیروی هوایی بیشتر از کارکنان سایر نیروها بود (P<0.001).

بحث و نتیجه‌گیری. نتایج این مطالعه نشان داد که علی رغم قابل قبول بودن سطح آگاهی و بالا بودن نگرش کارکنان، عملکرد این جمعیت نظامی نسبت به الگوی صحیح مصرف غذا در حد قابل قبول نمی‌باشد بنابراین استفاده از روش‌های مختلف آموزشی و در نظر گرفتن عوامل مؤثر بر الگوی صحیح مصرف غذا ضروری است.

واژه‌های کلیدی: آگاهی، نگرش، عملکرد، الگوی صحیح مصرف غذا
متن کامل [PDF 168 kb]   (4106 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب نظامی
دریافت: 1387/8/16 | انتشار: 1387/4/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavakoli H. R., Sanaei Nasab H., Karimi A. A., Tavakoli R.. Study of knowledge, attitude, and practice towards proper model of foods and nutrition by Military formal personnel. J Mil Med. 2008; 10 (2) :129-136
URL: http://militarymedj.ir/article-1-577-fa.html

توکلی حمیدرضا، سنائی نسب هرمز، کریمی علی اکبر، توکلی رضا. بررسی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد یک جمعیت نظامی نسبت به الگوی صحیح مصرف غذا. مجله طب نظامی. 1387; 10 (2) :129-136

URL: http://militarymedj.ir/article-1-577-fa.html



دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب‌نظامی Journal Mil Med
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4299