[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) ::
جلد 13 شماره 4 صفحات 212-207 برگشت به فهرست نسخه ها
کیفیت باکتریولوژیک اغذیه آماده مصرف در چهار رستوران وابسته به یک مرکز نظامی
حمیدرضا توکلی، کاظم فرهنگ*، علی اکبر کریمی زارچی، اسماعیل حیدری
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا...(عج)، تهران، ایران ، farhangkazem@yahoo.com
چکیده:   (13115 مشاهده)

  اهداف: یکی از مهم‌ترین روش‌های ارزیابی باکتریولوژیک غذاها در رستوران‌ها، نمونه‌گیری تصادفی و انجام آزمایش‌های میکروبی است. هدف از این مطالعه، بررسی کیفیت باکتریولوژیک غذا ها و سالادهای آماده مصرف در چهار رستوران وابسته به یک مرکز نظامی در تهران بود.

  روش‌ها: این مطالعه مقطعی در سال 1388 انجام شد. 288 نمونه غذا و سالاد آماده مصرف از چهار رستوران طرف قرارداد یک مرکز نظامی به‌طور تصادفی انتخاب و با روش‌های استاندارد از نظر تعداد کلی باکتری‌ها، کلی‌فرم، استافیلوکوکوس‌اورئوس، اشرشیاکلی و سالمونلا آزمایش شدند. نتایج به‌کمک نرم‌افزار SPSS 15 با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی و آزمون آنووا تحلیل شد.

  یافته‌ها: از نظر تعداد کلی باکتری‌ها، بیشترین آلودگی در نمونه‌های رستوران B و از نظر آلودگی به کلی‌فرم، اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس‌اورئوس بیشترین آلودگی در نمونه‌های رستوران A مشاهده شد. در 5 نمونه آلودگی به اشرشیاکلی تایید شد، ولی در هیچ‌یک از نمونه‌ها آلودگی به سالمونلا مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: آلودگی باکتریایی برخی از غذاها و سالادهای عرضه‌شده در رستوران‌های مورد مطالعه، بیش از حد استاندارد است و انجام مطالعات تکمیلی و کنترل منظم این رستوران‌ها لازم و ضروری است .
واژه‌های کلیدی: ارزیابی باکتریولوژیک، غذا، سالاد، رستوران
متن کامل [PDF 286 kb]   (5315 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب نظامی
دریافت: 1389/8/8 | پذیرش: 1390/10/17 | انتشار: 1390/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavakoli H., Farhang K., Karimi Zarchi A. A., Heydari E.. Bacteriological quality of ready to eat food in four military restaurants. J Mil Med. 2012; 13 (4) :207-212
URL: http://militarymedj.ir/article-1-781-fa.html

توکلی حمیدرضا، فرهنگ کاظم، کریمی زارچی علی اکبر، حیدری اسماعیل. کیفیت باکتریولوژیک اغذیه آماده مصرف در چهار رستوران وابسته به یک مرکز نظامی. مجله طب نظامی. 1390; 13 (4) :212-207

URL: http://militarymedj.ir/article-1-781-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب‌نظامی Journal Mil Med
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4374