اثرات ضد باکتریایی عصاره بابا آدم (Arctium lappa) بر بروسلا ملی تنسیس M 16 در مدل حیوانی و کشت داخل ماکروفاژی
|
شهرزاد نصیری سمنانی*، فرزانه قلی خانی، مهدی رهنما، رضا شاپوری، حامد علیزاده، حسن قاسم پور |
مرکز تحقیقات بیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران ، Sh.nasiri92@yahoo.com |
|
چکیده: (5071 مشاهده) |
اهداف: هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات عصارههای بابا آدم بر بروسلا ملی تنسیس M 16 در شرایط آزمایشگاهی، کشت درون ماکروفاژی و مدل حیوانی می باشد
روشها: در این مطالعه تجربی، پس از تهیه عصاره های برگ، گل آذین و ریشه بابا آدم، اثر ضد باکتریایی عصاره ها با روش انتشار چاهکی در آگار و ماکرودایلوشن جهت به دست آوردن MIC وMBC بررسی شد. سپس بقای داخل ماکروفاژی بروسلا ملی تنسیس M 16 با کشت سلولی از ماکروفاژهای صفاقی موش بالب سی و همچنین در مدل حیوانی مطالعه گردید.
یافتهها: MIC و MBC عصاره اتانولی برگ و گل آذین بابا آدم بر روی باکتری به ترتیب 101 و 116 میلی گرم بر میلی لیتر و بیشترین قطر هاله عدم رشد مربوط به عصاره اتانولی بود. در مدل حیوانی مشخص گردید که موثرترین عصاره علیه سویه های مذکور عصاره آبی برگ بابا آدم میباشد. در کشت ماکروفاژی و در مدل حیوانی عصاره آبی گل بابا آدم مؤثرترین عصاره بود.
نتیجهگیری: عصاره های آبی و آلی باباآدم اثرات ضد میکروبی علیه بروسلا ملی تنسیس درون ماکروفاژی دارند و عصاره آبی بیشترین فعالیت ضد میکروبی بر روی بروسلای داخل ماکروفاژی دارد، لذا این عصارهها در درمان بروسلوز میتوانند مفید باشند. |
|
واژههای کلیدی: ضد میکروبی، بروسلا ملی تنسیس، باباآدم، ماکروفاژ. |
|
متن کامل [PDF 743 kb]
(2018 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
طب نظامی دریافت: 1395/9/13 | پذیرش: 1395/9/13 | انتشار: 1395/9/13
|
|
|
|
|
ارسال پیام به نویسنده مسئول |
|